Nrk super pubertet smerter eggstokk

nrk super pubertet smerter eggstokk

alle. Vaffel - en superhund. Når jentene kommer i puberteten, begynner eggstokkene å lage. Puberteten, sex og samliv by Hilde Sollie on Prezi Smerte er kroppens måte å fortelle oss at noe er farlig for. Mer om psykisk helse. NRK Super Undervisningsoppleg. Hvor mye smerte tåler vi? Sjekk ut hvordan du kan bli.

Nrk super pubertet smerter eggstokk - Triana Iglesias

Dette er også en forklaring på at jenter på ungdomsskolenivå ofte trekkes mot litt eldre gutter, og guttene på sin side kanskje heller søker mot jentene som er litt yngre enn seg. Constrain to simple back and forward steps textarea class"textfield" id"embedcode" Copy code to clipboard message, close body foot. Hormoner og følelser - hvem er jeg? Dette er genetisk bestemt og ofte vil man ligne på andre damer i familien. Hormonene bringer beskjeder som gjør at kroppens forskjellige organer kan kommunisere med hverandre.

Nrk super pubertet smerter eggstokk - Erotikk dk Erotikk

Hormonene setter det hele igang. Da er det gjerne igang. Burn your prezi on to a CD/DVD. Evnen til å tenke konsekvens, er kanskje også litt dårligere enn man selv er klar over, og det kan bekymre foreldre. Føttene har vokst to nummer i løpet av ferien. Det betyr at man kan bli gravid selv om man ikke har fått sin første menstruasjon ennå. Parallelt skjer en modning av nervesystem og hjerne. Kanskje er det litt vanskelig å være av de første, og frustrerende å være av de siste. Pubertet, av latin; pubertas, som betyr voksen. Det vil være stor variasjon i hvor store bryster jenter får. Noen kan få en sorg av å miste gamle venner og noen kan syns det er vanskelig å få nye. Gutter kan noen ganger oppleve at det kommer en stikkende smerte i pungen i denne vokseperioden. Hvordan man blir seende ut som voksen er i stor grad påvirket av arv, så ved å ta en titt på de nærmeste i slekta, kan man ane litt om hvordan man blir. Cancel, close or title, hilde Sollie on date description, do you really want to delete this prezi? Offentlig og kvalitetssikret, forskjeller: Puberteten inntreffer på forskjellig tid og på forskjellig måte hos de forskjellige. Se video om hva som skjer i kroppen i puberteten. Følelser som svinger mye kommer også som en konsekvens av dette og av økt hormonproduksjon. Det er tid for leting etter sin seksuelle identitet: Hvem tenner jeg på/tiltrekkes jeg av og hvem tiltrekkes av meg? Ha litt tålmodighet med deg selv og med hverandre. Det første tegnet på at puberteten er igang er ofte at det kommer en vekstspurt, at man vokser mer i høyden enn man tidligere har gjort hvert. Noen hormoner får jentas og guttens kjønnsorganer til å forandre seg. Hormoner (av gresk; hormon, "å sette i bevegelse er stoffer som lages i bestemte kjertler.

0 kommentarer
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *